Tiedote 16.1.2025
Ravintolakolmion tytäryhtiön toiminta Hakaniemessä päättyy – muut ravintolat jatkavat ja uusi liiketoiminta vahvistuu
Ravintolakolmio-konsernin omistajat, perheyrittäjät Jenni Salo ja Joonas Keskinen ovat päättäneet, etteivät halua solmia uutta vuokrasopimusta Paasiravintolan, Meripaviljongin ja Juttutuvan ravintolatiloista. Päätöksellä omistajat kantavat vastuun perheyrityksen tulevaisuudesta ja jatkuvuudesta. Ravintolakolmio palaa lähemmäs juuriaan viiden klassikkoravintolan Gillet Bar & Bistron, lauttasaarelaisen Casa Maren, Alppilan kortteliravintola Weeruskan, Suomenlinnan Panimoravintolan ja Viaporin Deli & Cafén sekä kasvavan, uuden liiketoiminnan myötä.
Hakaniemessä konsernin tytäryhtiön toiminta päättyy 30.6.2025.
– Edessämme on perheyrityksemme tarinan seuraava luku. Päätös jättää uusi vuokrasopimus solmimatta on pitkän ja syvällisen pohdinnan tulos. Olemme onnistuneet uudistumaan ja muovaamaan toimintaamme vaikeinakin aikoina, koska osaamme mukautua maailman muutokseen. Viime vuodet kirkastivat sen, että Ravintolakolmion toiminta ei ole kiinni seinissä, vaan osaavissa ihmisissä, yrityskulttuurissa ja tavassa toimia: olemme ketterä, varma, nopea ja ihmisiin sitoutunut yritys. Pitkäaikainen vuokranantajamme ymmärtää päätöksemme taustat, toimitusjohtaja Jenni Salo sanoo.
Vuokranantaja on solminut uuden vuokrasopimuksen Restel Ravintolat Oy:n kanssa. Ravintoloiden toiminta jatkuu keskeytymättömänä sekä varaukset siirtyvät automaattisesti Ravintolakolmiolta Restelille. Ravintolakolmion henkilökunta jatkaa yhtiön palveluksessa kesäkuun loppuun asti ja siirtyvät tämän jälkeen vanhoina työntekijöinä uuden ravintoloitsijan palvelukseen.
– Kokeneiden työntekijöiden jatkaminen näissä ravintoloissa on sekä uuden toimijan että asiakkaiden etu, Jenni Salo toteaa.
Ravintolakolmio laajensi catering-palveluihin
Ravintolakolmio on syksyn 2024 aikana laajentanut toimintaansa kanta-asiakkaidensa kannustamana cateringiin eli klassisiin pitopalveluihin. Uuden luomiselle on syntynyt tilaa sen jälkeen, kun yritys luopui Lasipalatsin ravintolatoiminnasta.
– Yli 45 vuoden osaaminen ja kokemus juhlien järjestämisestä on osoittautunut hyväksi perustaksi uudelle liiketoiminnalle. Ravintolan ja juhlat voi tuoda ketterästi erilaisiin tiloihin, sillä osaaminen, toimintatavat ja yrityskulttuuri kulkevat ihmisten mukana kaikkialle. Olemme hyvin innostuneita tästä uudesta liiketoiminnasta. Asiakkaamme ovat jo vuosien ajan kiittäneet meitä nopeista, räätälöidyistä ehdotuksista ja siitä, miten varma, ammattitaitoinen ja ketterä toimija olemme, kertoo ravintoloitsija Joonas Keskinen.
Perheyrityksen tarinassa seuraavan luvun aika
– Perheyrityksemme perustaja, isämme Heimo Keskinen opetti yhden asian ylitse muiden: tee päätöksiä ja johda yritystä tässä hetkessä, kohti tulevaisuutta. Uskomme, että hän olisi meistä ja rohkeasta päätöksestämme tänäänkin ylpeä. Toki haikeaa on lopettaa lähes 30-vuotinen taival Hakaniemen upeissa tiloissa, toteaa Jenni Salo.
– Toivotamme kaikki asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Weeruskaan, Gillet Bar & Bistroon, Casa Mareen, Suomenlinnan Panimoravintolaan ja Viaporin Deli & Caféhen sekä tutustumaan uuteen, monipuoliseen catering-palveluumme, sanoo Joonas Keskinen.
Lisätietoja antaa:
Joonas Keskinen, ravintoloitsija
puh. 040 7384 087
joonas.keskinen@ravintolakolmio.fi
www.ravintolakolmio.fi
Ravintolakolmio-konserni on 45-vuotias, toisen sukupolven helsinkiläinen perheyritys. Konsernin perinteiset ravintolapalvelut laajenivat vuonna 2024 catering-liiketoimintaan. Konserni työllisti vuonna 2024 noin 80 vakituista työntekijää. Ravintolatoimintaa harjoitetaan kaikkiaan yhdeksässä ravintolassa, joista viidessä toiminta jatkuu kesäkuun 2025 jälkeen. Ravintolakolmion liikevaihto vuonna 2024 oli noin 16 miljoonaa euroa.